En trevlig resa till Portugal

Varje år kommer många turister till Portugal och turismen spelar en viktig roll i Portugals ekonomi. De viktiga områdena för sightseeing i Portugal är Algarve, Greater Lissabon, norra Portugal, portugisiska öar, Greater Porto och Alentejo. Portugal är välsignad med sin fascinerande historia och naturliga skönhet.

Här är några av de populära turistmålen i Portugal:

Större Lissabon: Lissabon är Portugals huvudstad och Belem Tower ligger här. Belem Tower är ett unikt monument som ligger vid stranden av floden Tagus. Man kan besöka den äldsta delen av staden, Alfama där man kan njuta av den antika arkitekturen, små torg, vitkalkade hem, smidesjärn balkonger och intressanta kyrkor. Jeronimos kloster är en annan attraktion här som byggdes på 1600-talet. Den zoologiska trädgården i Lissabon rymmer elefanter, giraffer, lejon, björnar och koalabjörnar. Vi kan också se utbildade sjölejon och delfiner som spelar för besökarna dagligen under fasta tider. Lissabons oceanarium är också ett populärt turistmål som byggdes 1998.

Algarve: Detta är en av de största turistmålen i europeisk turism. vi kan hitta de bästa gyllene stränderna i Portugal i Algarve-regionen. Algarve är känt för sitt livliga nattliv och utsökta restauranger.

Större Porto: Vi kan se flera arkitektoniska strukturer som fort, palats, monument och kyrkor i Porto stad. Vi kan få en exklusiv shoppingupplevelse i Santa Catarina. Några andra intressanta platser är Sao Miguel Chapel, Bom Jesus do Monte Shrine, historiska platser som Minho och Douro Valley och även torget Obradoiro.

Alentejo: En tredjedel av landet täcks av denna södra provins. Regionen är känd för sina korkträd, vetefält och olivlundar. Här kan man också hitta en stor landsbygds arkitektur i Europa.

Festivaler och mat

Många festivaler, religiösa pilgrimsfärder och mässor är värd för landet. Portos största festival är Festa de Sao Joao där man kan hitta folk som dansar på gatorna. Södra Portugals festivaler arrangeras främst för turisterna. Den portugisiska maträtter är billiga och goda och även erbjuder enorma kvantiteter tillsammans med kvalitet. Några av de traditionella rätterna är Lulas Rechadas, Carne de Porco a Alentejana, Sardinhas Assadas. Tarte de Amendoa och Quiejo de Figo är de berömda desserterna i Portugal. I februari är landet värd för karneval som kan underhålla turister med traditionella danser, högljudda marscher och färgglada kostymer.

Lämna ett svar