Njut av de bästa maträtterna i historiska Portugal

Semester i Portugal erbjuder matälskare chansen att njuta av några av de bäst bevarade kulinariska hemligheterna var som helst. Och med lyxvillor i Portugal som erbjuder en perfekt bas för att upptäcka detta underbara land, har det aldrig funnits en bättre tid att uppleva allt som gör Portugal speciellt. Portugiserna är mat fanatiker. Det portugisiska köket kännetecknas av rika, fylliga och smakrika rätter som är starkt beroende av Medelhavets inflytande. De mest populära öknarna i Portugal är rispudding smaksatt med kanel och vanilj, karamell vaniljsås och söta bakverk, ursprungligen utvecklade av nunnor för att generera intäkter.

Med många fiskeflottor som arbetar längs kusten är fisk en viktig del av det portugisiska köket. Landet har den högsta fisk förbrukningen per capita i något land i Europa och är en av de fyra bästa fiskätande länderna i världen. Som ett resultat är Portugal ett mekka för älskare av fiskmat, med ett stort urval av fiskrätter från soppor till grytor och kokta eller stekta recept. Sardiner och atlantisk tonfisk är de mest populära ingredienserna i många fiskrätter, även om torkad och saltad torsk fortfarande är en viktig del av köket. 

Köttälskare är också välskötta och även om det traditionellt var att äta kött på daglig basis var de överklassens privilegium, finns det nu allmänt på restaurangmenyer över Portugal. Medan många medelhavs menyer är viktiga för fjäderfä och till och med get, föredrar portugiserna deras nötkött och fläsk, såsom Algarves specialitet med stekt fläsk med musslor. Rött vin används i stor utsträckning i portugisisk matlagning, vilket ger kötträtter en rik, full smak som kompletteras med användning av örter och kryddor som lök och koriander.

Att komma till Portugal är otroligt billigt idag. Portugal semester erbjuder matälskare chansen att prova ett helt annat kök, och bara ett par timmar hemifrån. Länkar till Portugal är praktiska, med moderna, effektiva transportsystem och massor av internationella flygningar till de viktigaste centren som Faro. En kombination av fantastiska idrottsanläggningar, lyxvillor och en rik och varierad kultur gör Portugal till ett populärt resmål för dem som söker en mer exotisk semesterupplevelse utan att resa ut ur Europa.

 

Lämna ett svar