Vad du borde vilja prova i Portugal

Med sin mångsidiga kultur och vackra landskap är Portugal en av de bästa platserna att besöka på Europas kontinent. Det erbjuder ett vackert, varmt klimat, gröna berg, mjuka backar, hisnande stränder och en upplevelse som vi inte skulle hitta någon annanstans.

Vad kan vi göra i Portugal?

Spela golf

Golfentusiaster kan hitta himlen i Portugal. Med landets vackra landskap och spektakulära fält, hyllades Portugal som det bästa golfdestinationer 2008 – och det är ingen överraskning, eftersom fjorton av de 100 bästa golf platserna i Europa finns här! Det skadar inte heller att Portugals klimat råkar vara perfekt för sporten.

Njut av stranden

Portugal har en 500 mil lång kust, så det finns definitivt gott om stränder för att sola, simma och andra strandaktiviteter och vattensporter, som paddling och surfing. Kolla in huvudhamnen i Lissabon, osäker vart vi ska gå; vi kan inte gå fel där. Eller besök Algarve, som också är hem för olika hotell, barer och restauranger – en perfekt tillflyktsort.

Rida

Oavsett om det är en expert eller nybörjare, kan Portugal skryta med faciliteter i världsklass för att tillgodose alla våra ryttarbehov. För nybörjare erbjuder Portugals ridskolor tämjda och tränade hästar för att låta oss lära oss sporten på det säkraste, oskummaste sättet. Med dessa magnifika djur och deras lysande tränare kunde vem som helst njuta av en dag på hästryggen ute på fälten i Portugal.

Ta en naturvandring

Ta chansen att se vargen och kungsörn i sin naturliga miljö. Få en dos av den fantastiska naturens skönhet i Park Natural de Montesinho och Peneda-Gerês National Park. Man kan också besöka medeltida byar och få en känsla av landets historia.

Titta på solnedgången

Älskare kommer att njuta av att titta på den vackra solnedgången i Costa Vincentina National Park, där en fyr sitter vid kanten av klippan – den bästa platsen för att se denna romantiska tablå. Ljudet av vågorna som kraschar mot klippklipporna kompletterar atmosfären att vara i en av de stora romantiska filmerna.

Delta i en festival

Portugals festivaler erbjuder en visuell, auditiv och gustatory fest för turister; och de bästa nyheterna är att vi aldrig kommer att ta slut på festivaler att delta i detta land. Oavsett när vi åker till Portugal, kommer det sannolikt att finnas en plats i landet som håller en slags fest av en eller annan anledning. Fiestor är också ett utmärkt tillfälle att uppleva det lokala köket!

Det här är bara några av de saker vi kan göra i Portugal. Vissa besökare som har besökt detta vackra land har förälskat sig i det så mycket att de slutar försöka hitta fastigheter i Portugal till salu, eftersom de bestämmer sig för att göra sitt hem i denna lilla bit av himlen.

 

Lämna ett svar