Nattliv i Lissabon

Det roliga slutar inte med solnedgången i Lissabon. Det finns många alternativ för att hålla nattugglorna upptagna. Ett stort antal barer, diskotek, biografer, fadohus, levande musikcenter, teatrar och konserthus som erbjuder de mest underhållning programmen som passar alla smaker. Barhoppning, dans, fest och musik fortsätter till de första timmarna nästa dag, särskilt på helgerna.

 

Barer och diskotek

1. Café da Palha (diskotek)

Café da Palha fungerar som en bar och restaurang under dagen med popmusik och dans på natten. Torsdagar ger ytterligare glädje med D.J.

2. Op Art Café (bar)

Baren är utformad i en unik glas- och träarkitektur och ligger i Doca de Santo Amaro, direkt vid foten av bron 24 april. Dansfester börjar här från kl. 12.00.

Biografer

Det finns flera biohus spridda över hela staden där man kan njuta av de senaste och klassiska filmerna. Några av de populära biograferna är Ávila, Cine-Estúdio 222, Cinemateca Portuguesa, Fonte Nova, King, Londres, Lusomundo Amoreiras, Millenium Alvaláxia, Monumental, Sldanha Residence, Nimas, Quarteto, S. Jorge, Turim, UCI Cinemas, Warner- Lusomundo Colombo, Warner-Lusomundo Olivaishopping och Warner-Lusomundo Vasco da Gama.

Fadohus

Fado är nästan den nationella musikformen i Portugal. Fado-musik skildrar de sorgliga aspekterna av livet inklusive kärlek, separation, nostalgi, hemlängtan och liknande stämningar. Fado presenteras i flera Lissabon kaféer och fadohus. Faktum är att Lissabon är den enda staden i Portugal där fado-traditionen har blomstrat mest sedan antiken.

1.Faia

Faia är förmodligen det mest populära fado-huset i Lissabon. Det har levererat fado tillsammans med rik och varierad portugisisk mat under det senaste halva seklet. De ursprungliga ägarna av Faia, Lucília do Carmo eller Carlos do Carmo, var själva berömda fadosångare.

2.Adega do Machado

Adega do Machado är det äldsta fado-huset i Lissabon. Även om det har blivit mer kommersiellt, verkar det fortfarande levande för närvaron av de gamla fado-poeternas själar som sjöng här.

3. Café Luso

Café Luso ligger i de gamla husbilarna och källarna i S. Roque Palace. Det är en av de lyckliga byggnaderna i Lissabon som överlevde den förödande jordbävningen 1775. Man kan se de ursprungliga 1600-tals valven i kaféet. Café Luso presenterar också teaterföreställningar tillsammans med fado. Det var här som de berömda fadosångare som Amália Rodrigues och Tony de Matos började sin sångkarriär.

Levande musikteatrar

Lissabon erbjuder några av de bästa levande musik teatrarna som representerar de europeiska och afrikanska musik traditionerna. Några av de populära teatrarna är B. Leza, Bugix, Catacumbas Jazz Bar, Doca de Santo, Hard Rock Café, Hot Clube de Portugal, Paradise Garage och Speakeasy.

 

Lämna ett svar