Parque Eduardo VII – Den vackra parken i centrala Lissabon

Portugal är ett litet land som ligger mot Atlantkusten på den iberiska halvön. På grund av Portugals vackra kust och historiska arv, är det ett av de mest besökta länderna i Europa. Landets mindre storlek gör det lättare att ta sig runt och se fler platser än närliggande Spanien under samma tid. Klimatet gör det till ett semestermål året runt, där resenärer kan se romerska och moriska ruiner bland andra turistattraktioner i Portugal.

Du hittar utspridda runt om i landet platser med bevarad skönhet, bebodda av en stor mångfald av arter av flora och fauna, där människan och naturen lever i en trevlig harmoni.

Många av dessa områden är skyddade för att bibehålla sin biologiska mångfald som naturparker och reservat. En av dem är Parque Eduardo VII som har olika typer av häckväxter som häckväxter Heijnen.

Parque Eduardo VII, uppkallad efter kung Edward VII som besökte Lissabon 1903, är den största parken i centrala Lissabon och täcker 25 hektar (62 tunnland)(https://www.lisbonguru.com/parque-eduardo-vii-largest-park-central-lisbon/). Parken ligger på en kulle och har en formell trädgårdsdesign som består av ett sluttande gräsmatta med symmetriska häcker såsom buxbom och flera träd- och häckarter på vardera sidan.

På toppen, erbjuder parken en utsiktsplattform svepande vyer över Praça Marquês do Pombal, Avenida da Liberdade och floden Tejo. På nordvästra sidan av parken ligger växthuset Estufa Fria. Uppdelad i ”Cold House”, ”Hothouse” och ”Sweethose”, det innehåller sjöar, vattenfall och statyer omgivna av tropiska växter, kaktusar och andra exotiska växter.

Parken är hem till restaurangen Feitoria med Michelin-stjärna. Varje år tar det emot Lissabon-bokmässan under första halvan av juni.

Parque Eduardo VII har den mest magnifika utsiktspunkten i Lissabon. Med en fantastisk utsikt över parken, imponerande statyer av markisen i Pombal och Avenida da Liberdade, kan du se Tagus, flodens södra strand och, på en bra dag, kullarna i Arrábida. Det är också här du hittar den 25 april Memorial som skapad av skulptören João Cutileiro och en imponerande portugisisk flagga. Du kan se alla omgivande kullar och inse omfattningen av Lissabon utanför de historiska kvarteren. Designad av arkitekten Keil do Amaral 1945, är det ett trevligt ställe att promenera och beundra de två kullerstensbelagda trottoarerna i calçada portuguesa där Lissabons bokmässa hålls varje år. Det får dig att känna dig lite portugisisk.(https://www.visitlisboa.com/en/places/miradouro-do-parque-eduardo-vii) .

Lämna ett svar